T:+31 (0)40 2842549
Vraag vrijblijvend 
een offerte aan
Nikita

Bevlieging

De Nikita Discoshow is een voorbeeld van hoe een hobby uit de hand kan lopen. Ik vergeet nooit hoe mijn vader lange tijd dacht dat dit een bevlieging was en die zou wel over gaan. No way, de aanhouder wint en voila voordat je het weet zijn we 25 jaar verder. 

Dat klinkt simpel en zo simpel is dat ook weer niet. Hard werken, veel uren maken, weinig slapen, geen tijd om naar feestjes van vrienden te gaan en zo kan ik nog wel even door gaan. Spijt, soms heb ik wel eens gedacht dat ik er spijt van had, maar die momenten waren van korte duur. Ik had er geen moment van willen missen. Hans Willems

Samen met .....

Dat ik de eerste 25 jaar niet alleen heb gedaan, kun je hier overal wel lezen. Dat ik mijn collega's daar dankbaar voor ben, moge duidelijk zijn. Er zijn echter ook nog andere mensen die ik bijzonder dankbaar ben dat ze mij geholpen, gesteund en vertrouwd hebben. De mensen achter de schermen, te beginnen bij: 

Mijn ouders. Ons pa, om het maar op zijn Brabant te houden, heeft mij vroeger, toen we nog geen auto of rijbewijs hadden, overal naar toe gereden in nacht en ontij. Daarnaast heeft hij me altijd geholpen met het timmerwerk aan de disco, flightcases bouwen, bedrijfspand verbouwen enz.  Ons moeder hielp altijd als het op bedrijfkleren of anderszins met stof te maken had. Echter het belangrijkste, ze hebben me altijd gesteund om mijn plannen te kunnen realiseren. Dank. 

Anne-Marie, mijn vriendin en tegenwoordig mijn vrouw. Ik heb haar bij het begin duidelijk gemaakt wat Nikita voor mij was en zij heeft mij daar altijd als een maatje door dik en dun in gesteund. Zonder Anne-Marie was er waarschijnlijk nu geen Nikita Discoshow meer geweest. Dank 

Henk van Gessel en zijn vrouw Rie. Was ik hun niet tegengekomen was het waarschijnlijk niet zo snel gegaan. Van hun heb ik geleerd een microfoon te gebruiken. Maar ook geleerd wat stijldansen is en welke muziek zich daarvoor leent. Dank. 

Mijn schoonouders, zij hebben altijd achter ons (Anne-Marie en mij) gestaan en ons steeds gesteund, geholpen en met raad en daad terzijde gestaan. Dank. 

Zeer zeker vergeet ik er nu een paar. Namen die ook zeker genoemd moeten worden zijn de mensen van het allereerste uur, Rudi Geeris en Eric Tielemans. Samen met hen heb ik de basis gelegd.

Specialiteit

Mijn afiniteit ligt bij de techniek. ik ben altijd minder DJ geweest en meer technicus. Ik vond het afbreken net zo belangrijk en leuk als het draaien zelf. Bij het toenemen van de leeftijd ben ik me gaan beseffen dat mijn echte specialiteit ligt bij het bedenken van technische installaties waar onervaren gebruikers gelukkig van worden. Kort gezegd het bedenken van gebruiksvriendelijke installaties op het audio-visuele vlak.

Carriere

Toen ik starte met de Nikita Discoshow was ik juist geslaagd voor de Philips Bedrijfsschool opleiding MEEB (Monteur Electrotechnische en Electronische Bedrijfsinstallatie). Ik ben daarna bij Philips gestart bij I&E waar ik werkte aan de fabricage van post sorteermachines. Anderhalf jaar later ben ik overgestapt naar Philips Medical Systems te Best, waar ik geruime tijd gewerkt heb aan diverse systemen, o.a. de DCI. 

Philips vs. Mextal

In 1991 wilde ik wel eens buiten het grote Philips gaan kijken en via een oude klasgenoot kwam ik bij Mextal in Nuenen terecht als audio-monteur. Daar werden audiosystemen gebouwd voor ontruimen en omroepinstallatie in tunnels, hotels e.d. 

Euro Disney

Ik viel daar met mijn neus in de boter want Mextal had een project aangenomen voor de bouw van twee grote PA systemen op het in aanbouw zijnde Euro Disney. Aangezien de kennis bij Mextal hoofdzakelijk lag in de 100 Volt systemen en dit laagomige systemen betrof kwam mij middels hobby verworden kennis van pas. Ik heb dan ook beide installaties voorbereid op de zaak en de laatste gerealiseerd op locatie. Dit was de geluidsinstallatie voor Castle Stage, het podium rechts van het kasteel op het themapark. Voor mij de eerste ervaring met grote PA systemen, die wij ook zelf moesten testen en inregelen. 

Na het Disney avontuur kwam er bij Mextal een dip in de audiohandel en moest ik mee draaien in de productie van electronica. Daar lag mijn hart niet en ik wilde verder. Met Eric Tielemans begon het draaien serieuze vormen aan te nemen en de start van onze onderneming naderde met rasse schrede. Zoals het hoort heb ik mijn plannen bij de directeur van Mextal kenbaar gemaakt en Ed Kruijswijk had daar geen bezwaar tegen, zolang het de werkzaamheden bij Mextal niet nadeling zou beinvloeden. Ik heb nog tot en met 2000 bij Mextal gewerkt en moet daarbij opmerken dat Ed mij ruim de mogelijkheden heeft gegeven om mijn bedrijf te ontplooien. 

Verhuizing

In 2000 betrokken wij het nieuwe eigen bedrijfspand en werd het allemaal veel serieuzer. Gestopt bij Mextal, dus nu was het erop of eronder. Elf jaar later moet ik constateren dat er veel is gebeurd, spannende momenten hebben we gekend, maar ook veel plezier hebben we gehad. Gestart met een heuse showroom, meedere discoshows, verhuur, grote en soms te grote evenementen aangenomen, activteiten opgesplitst, activiteiten afgestoten enz. 

Inmiddels ligt er een stabiele basis, zowel voor Nikita als voor Aviotech. De laatste jaren ben ik niet meer actief in de uitvoering bij Nikita. Op de achtergrond denk ik nog mee als de show een restyle nodig heeft of als er weer eens een technische uitdaging moet worden ingevuld.

Mijn dagelijkse bezigheden heb ik binnen mijn bedrijf, Aviotech, waar ik mij vooral focus op gebruiksvriendelijke audio-visuele installaties. Maar ik blijf met plezier en trots terug kijken op alweer 30 jaar Nikita Discoshow.

Telefoon:
+31 (0)40 2842549
Locatie
Spegelt 49 5674 CE Nuenen
E-mail:

© Nikita Discoshow. All Rights Reserved.