T:+31 (0)40 2842549
Vraag vrijblijvend 
een offerte aan
Nikita

Eric Tielemans

Eric Tielemans samen oprichter van de in 1993 gestarte VOF Nikita licht & Geluid, Eric was in die tijd het vaste maatje van Hans en zij hebben heel wat feesten muzikaal verzorgt. Eric Tielemans

 

Let’s get the party started:

In de 6de klas van de lagere school had ik voorgesteld om mijn neef, die plaatjes draaide en wie ik regelmatig mocht helpen, te laten komen voor het “grote” discofeest. Helaas,Gerard zat bij mij in de klas en zijn neef (Hans Willems) wilde ook wel plaatjes komen draaien. De voorkeur van de leraar ging naar Hans.

Ondanks dat mijn eerste ervaring met Hans dus als concurrent was, heb ik Hans later beter leren kennen. In die jaren verzorgde Hans met Rudi en later Gerard, de playback avonden en de discofeesten bij de lokale verenigingen, waarbij ik Hans beter leerde kennen en zijn passie voor muziek en techniek mij erg aansprak.

Voor een middelbare schoolkamp zocht ik een drive-in show. Hans was bereid om zijn “oude” drive-in show aan mij te verhuren (zonder de singles) waarmee ik de avonden kon verzorgen. Kort daarna besloot Gerard om in een lokale horeca gelegenheid te gaan werken en zag ik mijn kans om met Hans verder te gaan.

A kind of magic:

In het begin hadden we af en toe een boeking. Gelukkig namen in de jaren daarna het aantal boekingen sterk toe, naar mijn mening doordat we een unieke aanpak hadden. We hadden speakers en versterkers waarmee we ons tot op grote afstand verstaanbaar konden maken, maar dat gebruikte wij niet tijdens de vele feesten. Ook hadden we een voorkeur voor bepaalde muziek, maar die muziek draaide we meestal niet. Nee, wij hadden begrepen dat we werden ingehuurd als Diskjockeys om mensen het naar de zin te maken. Niet alle mensen waren gediend van harde top40 muziek. Nee, er waren een heleboel mensen die graag een praatje wilde maken en lekker wilde dansen op een foxtrot. Het volume werd gedoseerd en de muziek aangepast op de gasten. Deze aanpak werd door veel mensen gewaardeerd, die ons dan weer beloonde met mond tot mond reclame, getuige de vele boekingen.

Don’t stop me now, I’m having such a good time!

Uiteraard waren er ook de feesten waar we het stof uit de speakers mochten kloppen en de vetste nummers konden draaien. Dit deden we dan ook graag om een mooie mix voor onszelf te hebben, de ene avond foxtrots en de andere avond top40. Ook werd de lichtshow vooral bij de discofeesten volledig benut en vaak aangevuld met mooie effecten. Tja dat brengt me dan naar een ander speerpunt van Nikita.

I want it all!

Helaas denken veel diskjockeys van wel maar Speakers en flightcases zijn niet echt het mooiste op een feest. Daarom hebben we in die jaren echt veel verbeterd aan het uiterlijk van de drive-in show, met wisselende resultaten. In het begin hadden we 1 zwenk spot, één zwaailicht en een paar bouwlampen (met folie erop geplakt voor de kleur). Maar wat waren wij gelukkig met de eerste Roboscanners, parspots en de digitale controllers. Voor toen, de eerste drive-in show in de regio met hightech lampen!

Door de jaren heen groeide het aantal boekingen gestaag, om al deze boekingen aan te kunnen was er behoefte aan een 2de drive-in show. Ook hadden we meer en meer andere licht en geluid projecten zoals; modeshows, Brabantse avonden en sport evenementen. Vanuit Nikita licht en geluid gingen we ook meer en meer geluidsinstallaties verkopen. Kortom een geweldige tijd voor mij en ook voor de vele bezoekers op één van de door ons verzorgd evenement.

Gotta go my way!

Na de vele avonden draaien, verzorgen van modeshows, uitversterken en verlichten van allerlei evenementen en bands was voor mij de toekomst met Nikita eigenlijk wel uitgestippeld. Toch trad bij mij, mede door mijn studie, een gevoel van “voldaan” en “tijd voor iets nieuws” op. Waardoor ik besloot om niet langer mijn toekomst te zoeken in het verzorgen van evenementen en feesten.

In September 1997 heb ik me daarom terug getrokken, het was voor zowel Hans als mij een lastige beslissing. Maar we begrepen elkaar goed, waardoor we nu nog steeds als vrienden regelmatig terug kijken op een mooie tijd, waarbij we veel mensen hebben vermaakt op de vele feesten. Het grote aantal “merkwaardige” gebeurtenissen, variërend van zaaleigenaren die bij onze binnenkomst wit wegtrokken voor het machtig grote materiaal, tot het afgaan van een brandalarm tijdens een sport evenement, het waren allemaal leuke ervaringen, waarbij ik vooral genoot van de mensen die genoten van onze Nikita aanpak.

Na al die jaren ben ik nog steeds trots op het feit dat Nikita zo hard heeft kunnen groeien door onze inzet, visie en ondernemerschap. Ik hoop dan ook dat Ronald met de Nikita discoshow, in de komende jaren met succes op menig feest de mensen mag vermaken en veel onvergetelijke momenten zal bezorgen.

The show must go on!

The pleasure was mine!

Eric

Telefoon:
+31 (0)40 2842549
Locatie
Spegelt 49 5674 CE Nuenen
E-mail:

© Nikita Discoshow. All Rights Reserved.